Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта. След като удвоят обема си, се прибавя прясното мляко, олиото и бакпулверът. Разбива се с миксер.
След това миксерът се изключва и се бърка с лъжица. Прибавят се смлените лешници и брашното.
Готовата смес се сипва във форма за кекс под формата на сърце. Формата трябва да е помазана с олио и леко набрашнена.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 40 минути.
След като е готов, кексът се сиропира със сока на компота.
За украсата отгоре смлях няколко пурички. След това смлях и няколко бисквити. Разтопих и 100 грама шоколад, който прибавих при пуричките и бисквитите. Добавих и малко прясно мляко. Обърках хубаво да се получи еднородна гладка смес.
От тази смес оформих топките и ги овалях в цветни пръчици. Подредих върху кекса.