Греяна ракия

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
13/03/2018
"Поводи за наздравица винаги ще се намерят, вие първо вижте как се прави пивка греяна ракия "
Приготвяне2 мин.
Готвене5 мин.
Общо7 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В джезве или метално канче се слагат две супени лъжици захар.

Съдът се слага на котлона, за да се карамелизира леко захарта. След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица.

След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка.

Когато ракията достигне границата на завиране, съдът се дръпва от котлона и се похлупва за няколко минути.

След това се разлива в малки чашки и се консумира топла.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар