Специалитет с Пилешко и Гъби

13/03/2018
Петя Цанкова
отПетя ЦанковаПомощник Готвач853075
"Специалитетите правят специалните моменти вкусни и незабравими "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо872
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържолки /предварително начукани и мариновани в малко соев сос/ се овкусяват със сол и чер пипер, натъркват се със скилидка чесън. В края им се поставят тънко нарязани краставички, моркови /нарязани на ленти и леко задушени в МФ*/, и гъби и се завиват на рулца. Забождат се с клечка за зъби.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват скилидките чесън, листата салвия или розмарин и зърната чер пипер.

Прибавят се рулцата и се позапържват от всички страни за по 2-3 мин. Налива се бялото вино и се захлупва съдът. Задушавате на слаб огън, докато останат на мазнина.

Изваждате рулцата и в мазнината леко запържвате останалите ви моркови, гъби и кисели краставички от пълнежа. Прибавяте брашното и разреждате с чаша вода. Изчаквате да се сгъсти сосът и при първите клоквания махате от огъня. Подправяте с смлян черен пипер и сол на вкус.

Рулцата се сервират топли, гарнирани със соса от гъби, кисели краставички и моркови.

Приятен апетит!

*Как задушавам морковите в МФ? Слагам ги нарязани в йенска с малко вода, олио (кр. масло), щ. захар , щ. сол, похлупвам с капак или чиния и пускам 2-3 пъти по 1 мин с объркване след всяка минута. А може и без капак - пускат се 2-3 пъти, след това се захлупват и се остават във фурната за няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар