Специалитет Родопа

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Специалитет Родопа1 / 2
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко филе - 800 г
  • сирене - 100 г
  • домати - 200 г
  • картофи - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 80 г
  • масло - 80 г краве
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете телешкото филе от ципите, нарежете го на дълги и тънки ивици и го задушете в сгорещеното масло, заедно със ситно нарязания лук.

След омекването на месото прибавете обелените и нарязани на ситно домати. Отстранете от огъня.

Добавете ситно нарязания магданоз, натрошеното сирене и яйцето, разбъркайте добре и посолете. Обелете картофите, нарежете ги на филии и ги изпържете в сгорещеното олио.

Наредете ги в подходящо плато, върху тях изсипете приготвеното месо с яйце и сирене, настържете отгоре кашкавала и запечете във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: