Начин на приготвяне
Първо, яйца се разделят на белтъци и жълтъци. В купа се разбиват жълтъците и 1-2 с.л. захар до разтопяване на захарта, добавя се олиото и сол и отново се разбърква.
В друга купа, може и чашка, се смесват до хомогенна смес 1 с.л. матча и 1 с.л. мляко, като постепенно се прибавят по 1-2 с.л. мляко, за да се разбие добре матчата, и така с всичкото мляко.
Отделно се разбиват белтъците и останалата част от захарта с миксер до формиране на връхчета над сместа. Всичко приготвено дотук се смесва, като не се разбива, а се смесва леко. Фурната е предварително загрята на 180 градуса, пече се в тавичка около 15 мин.
За муса първо се подготвя сметаната, като се разбие с 1 с.л. от захарта. След това се подготвя желатинът - в 60-70 мл студена вода се оставя да набъбне за 10-на мин. След това се разтапя на водна баня.
Млякото се стопля и към него се прибавя желатинът. Крема сиренето се разбърква до хомогенна смес и към него се прибавя млякото с желатина. Добавя се останалата захар и хубаво се разбива. Накрая се прибавя разбитата сметана.
Така приготвеният мус се разделя на 4 части. Към три от тях се добавя различно количество разтворена матча (1 ч.л; 1/4 ч.л.; 1/2 ч.л.), за да се получи различен цвят. Матчата се разтваря в 1-2 с.л. топла вода.
Върху изпечения блат се излива първо бялата част на муса, след това в средата се изливат една по една от трите оцветени части от светъл към тъмен. Най-тъмният е последен, за център на чийзкейка.
Слага се веднага в хладилник и се оставя за през нощта.
На сутринта е готово за консумация.