Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с мус от матча

Чийзкейк с мус от матча

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634132
Чийзкейк с мус от матча
Снимка: Росица
1 / 4
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Различен, ароматен и много вкусен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1/2ч.ч.
  • матча - 1 с.л. (японски зелен чай)
  • олио - 3с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • За муса
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 100 г
  • сладкарска сметана - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • желатин - 10 г
  • матча - около 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, яйца се разделят на белтъци и жълтъци. В купа се разбиват жълтъците и 1-2 с.л. захар до разтопяване на захарта, добавя се олиото и сол и отново се разбърква.

В друга купа, може и чашка, се смесват до хомогенна смес 1 с.л. матча и 1 с.л. мляко, като постепенно се прибавят по 1-2 с.л. мляко, за да се разбие добре матчата, и така с всичкото мляко.

Отделно се разбиват белтъците и останалата част от захарта с миксер до формиране на връхчета над сместа. Всичко приготвено дотук се смесва, като не се разбива, а се смесва леко. Фурната е предварително загрята на 180 градуса, пече се в тавичка около 15 мин.

За муса първо се подготвя сметаната, като се разбие с 1 с.л. от захарта. След това се подготвя желатинът - в 60-70 мл студена вода се оставя да набъбне за 10-на мин. След това се разтапя на водна баня.

Млякото се стопля и към него се прибавя желатинът. Крема сиренето се разбърква до хомогенна смес и към него се прибавя млякото с желатина. Добавя се останалата захар и хубаво се разбива. Накрая се прибавя разбитата сметана.

Така приготвеният мус се разделя на 4 части. Към три от тях се добавя различно количество разтворена матча (1 ч.л; 1/4 ч.л.; 1/2 ч.л.), за да се получи различен цвят. Матчата се разтваря в 1-2 с.л. топла вода.

Върху изпечения блат се излива първо бялата част на муса, след това в средата се изливат една по една от трите оцветени части от светъл към тъмен. Най-тъмният е последен, за център на чийзкейка.

Слага се веднага в хладилник и се оставя за през нощта.

На сутринта е готово за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: