Начин на приготвяне
Нужна ви е форма за печене - 24 см.
Бисквитите се натрошават и към тях се добавя мекото масло.
Смесват се и на дъното на формата (постилам хартия за печене) се оформя блатът. Прибира се в хладилник да стяга.
Тиквата печем без захар (за да няма почернели части).
Смила се или се намачква с вилица, докато е още топла. Оставя се да изстине.
Изварата се разбива със захарта (аз не сложих цялото количество, защото тиквата беше сладка).
Добавя се вече изстиналото пюре от тиква.
В отделен съд се разбива и сметаната и се добавя към останалия крем с тиква.
Така получената смес се изсипва върху блата и се прибира в хладилник за 1 нощ.
Аз украсих с орехи, кокос и сушени боровинки, но всеки може да аранжира според вкуса си.
Приготвяме тиквения мус, като разделяме белтъци от жълтъци.
Жълтъците се разбиват със 100 грама от захарта на пухкав крем.
Отделно се разбива и сметаната.
Към жълтъците добавяме пюрето от тиква и сметаната.
Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и на части се добавят към тиквената смес, като разбъркваме на ръка, за да не спада.
Оставяме чийзкейка в хладилник да се охлади за няколко часа.
Чудесен е както за самостоятелна консумация, така и като крем за торта или украса.
В случая залагам на второто и резултатът е страхотен тиквен чийзкейк с мус от тиква!
Източник: Dani Hristova - Кулинарна мрежа