Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите и ги омесете с размекнатото масло до получаване на тесто. Разстелете бисквитеното тесто на дъното на тава с подвижен ринг.
Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем. Добавете крема сиренето и заквасената сметана и продължете да разбивате до хомогенизирането на крема.
Разтопете шоколада на водна баня. Изсипете половината крем върху бисквитения блат и загладете. Към останалата половина от крема добавете разтопения шоколад.
Разбъркайте и изсипете върху белия крем. Загладете отново и оставете чийзкейка на хладно за около 2-3 часа, за да се стегне.
Внимателно отстранете ринга от чийзкейка.
Гарнирайте с настърган шоколад и кокосови стърготини.
Мус чийзкейкът е готов.