Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Костур с ароматен зелен сос

Костур с ароматен зелен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Костур с ароматен зелен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • костур - 800 г филе от нилски костур
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • масло - 40 г
  • универсална подправка - 1 с.л. за риба
  • зехтин - 4 с.л.
  • За зеления сос
  • зехтин - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • каперси - 2 с.л.
  • магданоз - половин връзка пресен
  • копър - 1/4 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги нарежете на шайби, запържете ги в сгорещеното масло. Нарежете филето на парчета, овкусете с подправката за риба и запържете в зехтин до получаване на хубав златист цвят.

Прехвърлете рибата в тава за печене и върху нея разпределете морковите.

Пригответе зеления сос, като за целта пасирайте заедно копъра и магданоза, добавете сока и кората от лимона, зехтина и каперсите. Овкусете с черния пипер. Изпечете рибата на силно сгореща фурна за 10-тина минути.

Разпределете зеления сос в чинии, отгоре поставете рибата и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: