Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Щука с масло и мащерка

Щука с масло и мащерка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Щука с масло и мащерка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • щука - 1 бр.
  • лук - 4 глави
  • бяло вино - около 200 мл
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • магданоз
  • дафинов лист
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в тенджера виното заедно с 600 мл вода. Сварете вътре нарязаните на едро лук и морков с малко сол, дафинов лист и мащерка.

Извадете зеленчуците и в получения бульон сложете да се вари почистената риба щука за 20-тина минути.

Междувременно направете сос от маслото. Нарежете на ситно останалия лук и го задушете с около 100 мл вино, докато виното се изпари.

На бавен огън добавете омекналото масло и бъркайте непрекъснато. Трябва да се получи бял сос, с който се залива сварената щука.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: