Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Домашен Орехов Кекс

Домашен Орехов Кекс

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Домашен Орехов Кекс
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Искахте кекс, който да сбъдне всичките ви фантазии - ето го"

Необходими Продукти

  • брашно - 370 г за кекс
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • вода - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сода - 1/2ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата със захарта и ванилената захар - до утрояване на обема на сместа. След това се добавя содата, угасена в оцета.

Следват водата и олиото, като разбиването е за кратко.

Добавя се пресятото брашно, като се бърка с лъжица или тел. Накрая се добавят и смлените орехи.

Сместа се изсипва във форма за кекс, намазана с масло или маргарин.

Кексовата смес се поставя се в загрята фурна на 170°C и се пече за около 50 минути или до суха клечка.

Готов се украсява с разтопен шоколад или се поръсва с пудра захар.

Разрязва се изстинал.

Домашният Орехов Кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: