Домашен Орехов Кекс

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
15/03/2018
"Искахте кекс, който да сбъдне всичките ви фантазии - ето го "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 035
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 370 г за кекс
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилена захар - 1 пакет
  • вода - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сода - 1/2ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • орехи - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се раЗбиват яйцата със захарта и ванилената захар -

до утрояване на обема на сместа. След това се добавя содата, угасена в оцета.

Следват водата и олиото, като разбиването е за кратко.

Добавя се пресятото брашно, като се бърка с лъжица или тел. Накрая се добавят и смлените орехи.

Сместа се изсипва във форма за кекс, намазана с масло или маргарин.

Кексовата смес се поставя се в загрята фурна на 170°C и се пече за около 50 минути или до суха клечка.

Готов се украсява с разтопен шоколад или се поръсва с пудра захар.

Разрязва се изстинал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар