Детска супа за всеки повод

15/03/2018
Веселина Кацарева
отВеселина КацареваПомощник Готвач68
"Вкусни и полезни супи за малки и големи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 363
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа.

В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят в студена вода за около 1-2 минути.

През това време бульонът, в който са врели, се прецежда с цедка и се пресипва в друга тенджера. Оставя се да се затопли отново.

Морковите се обелват, нарязват на ситно и се слагат да врят в бульона. Оставят се да къкрят, докато поомекнат, и след това се добавят и предварително почистените и нарязани на дребни кубчета картофи.

Тиквичката трябва да се нареже също на малки кубчета, но е желателно да се премахнат семките, преди да се сложи при останалите продукти.

Идва ред на ориза, който се прецежда от водата, в която е киснал, и след това се прибавя към супата.

Пилешкото и заешкото се накъсват на дребни парченца или се нарязват и се слагат заедно с ориза. Ако бульонът не е достатъчен, се добавя още вода.

Имайте предвид, че оризът утроява обема си при термична обработка, така че е хубаво да се добави поне още една чаена чаша с вода към супата.

Захлупва се с капак и се оставя на ниска степен, докато оризът стане готов. Хубаво е да се свари повече, защото супата е за деца. След като оризът е готов, се нарязва магданозът на много ситно и се прибавя, преди да се изключи котлонът.

След като магданозът къкри заедно с другите съставки за около 1-2 минути, супата се отстранява от котлона и едва тогава се добавя маслото.

Може да се сервира с обезмаслено сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар