Замразена треска на тиган

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
78
297
100
130
15/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 120
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изважда от фризера и се оставя да поомекне. След това се разрязва на две, ако не е закупена така.

През това време се прави панировка от горчицата, меда, сока на лимона, черния и белия пипер. Всички тези съставки се омесват и се оставят в хладилник за поне половин час, за да се смесят всички вкусове.

Треската се поставя в кухненска хартия и се подсушава, за да може до попие маринатата в нея. След това се намазва с маринатата от двете страни и се оставя настрани.

Взима сее оребрен тиган с незалепващо покритие и в него се изсипва зехтинът. След като силно се нагорещи, в тигана се поставя рибата. Отгоре се поръсва с розмарина (ако е пресен, се получава по -добре). Трябва да се пържи за около 1-2 минути, след което се обръща от другата страна.

Когато се сложи в тигана, е нормално да пръска, тъй като рибата е била замразена. Важно е да не се прекалява с пърженето, защото иначе месото ще стане още по-сухо.

В чиния се поставя вече изпържената риба.

Смесват се 3 ч.л. горчица с 1 ч.л. мед и се оформя като дресинг в чинията за сервиране. Треската се гарнира и със задължителната за всяка риба съставка - лимон.

Добавя се и маруля или зелена салата като гарнитура, която може да се постави като канапе.

Това е изключително лесна и много вкусна рецепта, подходяща за делник и празник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар