Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Замразена треска на тиган

Замразена треска на тиган

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Замразена треска на тиган
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба треска - 2 бр. замразени
  • розмарин - 1 щипка
  • бял пипер - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимон - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • За украса
  • маруля - 1 бр.
  • горчица - 3 ч.л.
  • мед - 1ч.л.
  • лимон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изважда от фризера и се оставя да поомекне. След това се разрязва на две, ако не е закупена така.

През това време се прави панировка от горчицата, меда, сока на лимона, черния и белия пипер. Всички тези съставки се омесват и се оставят в хладилник за поне половин час, за да се смесят всички вкусове.

Треската се поставя в кухненска хартия и се подсушава, за да може до попие маринатата в нея. След това се намазва с маринатата от двете страни и се оставя настрани.

Взима сее оребрен тиган с незалепващо покритие и в него се изсипва зехтинът. След като силно се нагорещи, в тигана се поставя рибата. Отгоре се поръсва с розмарина (ако е пресен, се получава по -добре). Трябва да се пържи за около 1-2 минути, след което се обръща от другата страна.

Когато се сложи в тигана, е нормално да пръска, тъй като рибата е била замразена. Важно е да не се прекалява с пърженето, защото иначе месото ще стане още по-сухо.

В чиния се поставя вече изпържената риба.

Смесват се 3 ч.л. горчица с 1 ч.л. мед и се оформя като дресинг в чинията за сервиране. Треската се гарнира и със задължителната за всяка риба съставка - лимон.

Добавя се и маруля или зелена салата като гарнитура, която може да се постави като канапе.

Това е изключително лесна и много вкусна рецепта, подходяща за делник и празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: