Начин на приготвяне
Рибата се изважда от фризера и се оставя да поомекне. След това се разрязва на две, ако не е закупена така.
През това време се прави панировка от горчицата, меда, сока на лимона, черния и белия пипер. Всички тези съставки се омесват и се оставят в хладилник за поне половин час, за да се смесят всички вкусове.
Треската се поставя в кухненска хартия и се подсушава, за да може до попие маринатата в нея. След това се намазва с маринатата от двете страни и се оставя настрани.
Взима сее оребрен тиган с незалепващо покритие и в него се изсипва зехтинът. След като силно се нагорещи, в тигана се поставя рибата. Отгоре се поръсва с розмарина (ако е пресен, се получава по -добре). Трябва да се пържи за около 1-2 минути, след което се обръща от другата страна.
Когато се сложи в тигана, е нормално да пръска, тъй като рибата е била замразена. Важно е да не се прекалява с пърженето, защото иначе месото ще стане още по-сухо.
В чиния се поставя вече изпържената риба.
Смесват се 3 ч.л. горчица с 1 ч.л. мед и се оформя като дресинг в чинията за сервиране. Треската се гарнира и със задължителната за всяка риба съставка - лимон.
Добавя се и маруля или зелена салата като гарнитура, която може да се постави като канапе.
Това е изключително лесна и много вкусна рецепта, подходяща за делник и празник.