Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зрял боб със свинско рагу

Зрял боб със свинско рагу

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Зрял боб със свинско рагу
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Бобът ли е най-добрата гарнитура към свинското рагу или рагуто е перфектното допълнение към боба - ей това искаме да разберем"

Необходими Продукти

  • зрял боб - 450 г
  • свинско рагу - 300 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • морков - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • домат - 1 бр., по малък
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се поставя в тенджера с малко вода.

Когато водата заври, бобът се отцежда, изплаква се със студена вода

и се връща в тенджерата.

Поставя се рагуто и олиото-2-3 с.л. и се долива около 2 л студена вода.

Когато водата заври, котлонът се намалява на минимум и варенето продължава за около час и половина.

След това се добавят нарязаните зеленчуци, сол на вкус, доматеното пюре и подправките.

Варите до готовност.

При нужда доливате още вода и ако не е достатъчно гъста чорбата на боба

добавяте малко брашно, размито във малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: