Начин на приготвяне
Накисваме боба от вечерта. Първо го кипваме в обикновена тенджера, защото пяната, която пуска при първото завиране, може да запуши клапана на тенджерата под налягане.
След това го измиваме и го прехвърляме в тенжера под налягане.
Междувременно запържваме леко за 5-6 мин. свинското рагу и слагаме в тенджерата при боба. Лука, моркова, доматите и чушката нарязваме на ситно и пак в тенджерата, добавяме подправката и 2 с.л.олио.
Варим всичко около 40-45мин след завирането. Сваляме тенджерата от огъня, добавяме сол на вкус и правим запържка с брашното и червения пипер, запържени в останалото олио.
Връщаме на огъня да поври още 3-4 минути.
Да ви е сладко!