Детска Торта с Домашен Крем

Детска Торта с Домашен Крем
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Децата обичат най-много торта и то не коя да е, а тази детска торта с домашен крем"

Необходими Продукти

  • пандишпанови пръчки - 1/3 пакет с какао
  • стафиди - 1 шепа
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • за украсата
  • шоколад - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме малко от брашното и от 1 и 1/2 ч.ч. от общото количество прясно мляко, докато се получи еднородна смес.

Останалото прясно мляко поставяме на котлона да заври и тогава към него с непрекъснато бъркане прибавяме разбитата вече яйчена смес.

Варим крема до сгъстяване.

Когато е готов, снемаме от котлона и прибавяме ванилията, като разбъркваме хубаво.

Докато е още топло, прибавяме пандишпановите пръчки с какао и разбъркваме до такава степен, че да могат всички пръчици да се потопят и да поемат от крема.

Прибавяме и стафидите, които предварително сме поставили за известно време във вода.

В дълбока купа поставяме фолио и изсипваме сместа.

Прибираме в хладилника за около 3-4 часа, а може и цяло денонощие.

Когато извадим, настъргваме шоколада отгоре.

Този вид торта е много подходяща за деца, защото става много мека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: