Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме малко от брашното и от 1 и 1/2 ч.ч. от общото количество прясно мляко, докато се получи еднородна смес.
Останалото прясно мляко поставяме на котлона да заври и тогава към него с непрекъснато бъркане прибавяме разбитата вече яйчена смес.
Варим крема до сгъстяване.
Когато е готов, снемаме от котлона и прибавяме ванилията, като разбъркваме хубаво.
Докато е още топло, прибавяме пандишпановите пръчки с какао и разбъркваме до такава степен, че да могат всички пръчици да се потопят и да поемат от крема.
Прибавяме и стафидите, които предварително сме поставили за известно време във вода.
В дълбока купа поставяме фолио и изсипваме сместа.
Прибираме в хладилника за около 3-4 часа, а може и цяло денонощие.
Когато извадим, настъргваме шоколада отгоре.
Този вид торта е много подходяща за деца, защото става много мека.