Супа от пилешки трътки

ЗорицаЗорицаГуру94525629184
17/03/2018
"Ароматна супа от тефтера на баба - супа от пилешки трътки "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките се измиват, почистват и нарязват на две.

Кромидият лук, чесънът, морковът и картофите се обелват и нарязват на дребно.

Трътките се прехвърлят в тенджера под налягане, добавя се малко сол, лукът, чесънът, картофите и морковът, черният пипер и бахарът на зърна, дафиновият лист, олиото и двете кубчета зеленчуков бульон.

Налива се вода - малко над средата на тенджерата под налягане, захлупва се и се вари около 20 - 25 минути след вдигането на парата.

Изчаква се налягането да падне и се отлива една купичка бульон да се поохлади.

В друга купа разбиваме яйцето и киселото мляко. Постепенно разреждаме с охладения бульон и когато застройката се темперира, я прехвърляме с постоянно разбъркване към супата.

Разбъркваме още няколко пъти горещата супа, поръсваме я със наситнения магданоз и я поднасяме.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар