Рибник със скумрия, нахут и ориз

17/03/2018
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7137971
"Вкусно похапнете и с добро ни споменавайте - апетитен и полезен рибник със скумрия, нахут и ориз "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава в олио, докато омекне. Към него се добавят нарязаните на ивички печени чушки и задушаването продължава още 2- 3 минути.

Добавят се доматеното пюре и щипка захар, разбърква се. Изсипва се почистеният и измит ориз и се пържи, докато стане стъклен. Наливат се течността от отцеденият нахут и вода, общото количество течност трябва да е 3 ч.ч.

Разбърква се и се добавят нарязаните на кръгчета кисели краставички и нахутът, подправя се със сол, черен пипер и стрит сух гьозум (ако е пресен, трябва да е нарязан на ситно), разбърква се и се изсипва в тава.

Ястието се пече на 180 градуса, докато оризът се разпукне и ястието поеме течността.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар