Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия с ориз

Скумрия с ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Скумрия с ориз1 / 2
21/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Вечеря за шампиони - скумрия с ориз"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 броя
  • ориз - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 ч.ч.
  • бекон - 150 г
  • мазнина - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • вино - 50 мл бяло
  • магданоз - накълцан, за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията, като за ястието използвайте само филета без кожа. Загрейте мазнина в дълбок съд, запържете накълцания лук и бекон.

Щом придобият лек загар, добавете ориза също да се запържи. Долейте бялото вино, граха и парченцата рибно биле.

Овкусете с подправките и долейте малко вода. Щом оризът поеме течността, ястието се прехвърля в тава, доливат се 4-5 ч.ч. гореща вода и се слага да се пече в умерено загряна фурна до готовност на ориза.

Поднесете с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: