Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Печен лук във фолио

Печен лук във фолио

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печен лук във фолио
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Свежо, атрактивно и много вкусно"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 4 глави
  • сол - 1 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • риган - 4 щипки
  • чесън на прах - 4 щипки
  • черен пипер - 4 щипки
  • розмарин - няколко листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главите кромид се обелват от най-външните люспи, като се оставят най-вътрешните. Измиват се със студена вода и всяка глава се слага върху лист алуминиево фолио.

Всяка глава лук се разрязва на 4, без да се стига до основата. След това се правят още няколко разреза.

Всяка глава лук се полива със супена лъжица зехтин и се поръсва със сол, черен пипер, чесън на прах или люспи и щипка риган.

Във всяка глава се слаган и няколко листенца розмарин.

Алуминиевото фолио се сгъва на пакетче и така опакованият пълнен лук се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Поднася се, като гарнитура към основно ястие с месо или риба.

Печеният лук във фолио е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Страхотно стана. Благодаря за рецептата!
26.03.2022 13:22
1
1
Покажи всички подкоментари
Зори
Зори
Благодаря Дани :)
Освен, че приготвен по този начин лукът е много вкусен, е и много по-полезен за здравето. А и не на последно място - не е пречка, ако след хапването му имате важна среща... :)))
19.03.2018 14:47
6
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Уау! Обожавам печен лук и да си го направя със натрошено сиренце, печени орехи и малко зехтин. Мммм.... Изглежда супер апетитно, браво!
19.03.2018 14:31
3