Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура във фолио с червен лук и грейпфрут

Ципура във фолио с червен лук и грейпфрут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ципура във фолио с червен лук и грейпфрут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Резултата ще ви изненада - печената ципура става уникално крехка, сочна и вкусна!"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 почистени риби, 350 - 380 г всяка
  • грейпфрут - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • лимон - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • магданоз - 4 - 6 стръка
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете червения лук на тънки полумесеци. Измийте и подсушете ципурите с кухненска хартия.

Застелете тавичка с две големи парчета алуминиево фолио. Намазнете го обилно със зехтин, разпределете лука по равно върху всяко парче, посолете и отново поръсете със зехтин.

Пъхнете във фурна загрята на 200 градуса и печете докато хване лек загар - около 10 минути.

Докато лука се запича, посолете рибата отвътре и отвън и хубаво я намажете със зехтин. Нарежете лимона и грейпфрута на тънки колелца.

Сложете червения грейпфруп върху запечения лук (3 кръгчета във всяко парче фолио).

Пъхнете по две три лимончета в коремчетата на ципурите и сложете рибите върху червения цитрус. Най-отгоре подредете стръкчета свеж магданоз, ръснете още малко зехтин и сгънете фолиото, запечатвайки добре рибите за печене.

Пъхнете във фурната (отново на 200 градуса) и печете 20-25 минути.

Резултата ще ви изненада - печената ципура става уникално крехка, сочна и вкусна!

Опитайте!

Добър апетит с Ципура във фолио с червен лук и грейпфрут!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
30
20
11
Дай твоята оценка: