Начин на приготвяне
Нарежете червения лук на тънки полумесеци. Измийте и подсушете ципурите с кухненска хартия.
Застелете тавичка с две големи парчета алуминиево фолио. Намазнете го обилно със зехтин, разпределете лука по равно върху всяко парче, посолете и отново поръсете със зехтин.
Пъхнете във фурна загрята на 200 градуса и печете докато хване лек загар - около 10 минути.
Докато лука се запича, посолете рибата отвътре и отвън и хубаво я намажете със зехтин. Нарежете лимона и грейпфрута на тънки колелца.
Сложете червения грейпфруп върху запечения лук (3 кръгчета във всяко парче фолио).
Пъхнете по две три лимончета в коремчетата на ципурите и сложете рибите върху червения цитрус. Най-отгоре подредете стръкчета свеж магданоз, ръснете още малко зехтин и сгънете фолиото, запечатвайки добре рибите за печене.
Пъхнете във фурната (отново на 200 градуса) и печете 20-25 минути.
Резултата ще ви изненада - печената ципура става уникално крехка, сочна и вкусна!
Опитайте!
Добър апетит с Ципура във фолио с червен лук и грейпфрут!