Начин на приготвяне
В купа се слагат яйцето, захарта и маслото и се разбиват с миксер. Разбиват се до пухкав бял сняг.
Добавят се брашното, ванилиите и бакпулвера. Бъркат се до получаване на хомогенна смес.
Полученото тесто се разделя на две равни части.
Шоколадовият кувертюр се разтопява на водна баня.
Оставя се да се охлади за няколко минути и се смесва с една от двете разделени части на тестото.
Разточват се по отделно двете топки тесто, така че да се получат две кори с еднаква дебелина.
Шоколадовата кора се намазва с малко прясно мляко с помощта на сладкарска четка и се поставя върху ваниловата кора.
Навива се на руло, увива се в стреч фолио и се оставя да престои в хладилника за 2-3 часа.
След като престои, фолиото се отстранява и се нарязва на кръгчета.
Бисквитите се нареждат в тава, която е покрита с хартия за печене и хартията е намазана с масло.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.
Коментари