Класически сироп от череши

18/03/2018
"Лятото е по-прохладно и освежаващо с този класически сироп с череши "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 292
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме дръжките и измиваме черешите. Почистваме ги от костилките и ги заливаме с водата, като поставяме на котлона да заврат.

Оставяме ги така да врат, докато плодът омекне.

Когато са готови, прецеждаме през тензух. Към получения плодов сироп добавяме захарта и отново връщаме на котлона.

Оставяме сиропа да поври 4-5 минути, но преди това разбъркваме, докато се стопи захарта.

Накрая добавяме лимонтузуто.

Напълваме сиропа в бутилки.

Пластмасова табла за сушене на чаши
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова табла за сушене на чаши
5.30 лв.
Виж ››

Висококачествена табла за сушене на прибори с практична решетка - удобството, което заслужавате

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Десислава Петрова
Рецептата е много добра, но захарта е прекалено много. Аз сложих 1 кг захар на 1 кг череши и пак беше много. Може просто черешите да са ми били много сладки. А половин лимонтузу беше малко. За мен би било идеално, ако се сложи 1,5 кг захар на 2 кг череши и 1,5 - 2 пакета лимонтузу.
0
0
Стоянка  Русенова
Въпрос на вкус.
0
0