Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с череши полят със сироп

Кейк с череши полят със сироп

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кейк с череши полят със сироп
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Изглежда вкусно, мирише вкусно, значи гаранция е вкусно"

Необходими Продукти

  • цедено мляко - 500 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимонова кора - 1 бр.
  • череши - 1 ч.ч.
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 10 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяйте белтъците от жълтъците. Разбивате белтъците с щипка сок на пяна и ги оставяте. Отделно разбърквате захарта с по-голямата част от цеденото мляко.В останалото мляко добавяте содата, разбърквате и прибавяте към сместа.

Прибавяте жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Добавяте ванилиите и настърганата лимонова кора.

Прибавяте брашното на няколко пъти и накрая разбитите белтъци, като бавно и внимателно разбърквате. Сипвате сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за кекс. Почиствате черешите от костилките, овалвате ги в брашно и разпределяте върху кексовата смес.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час. Оставяте кекса да се охлади.

В тенджера поставяте всички съставки за сиропа и варите около 5 минути. Заливате охладения кейк с горещия сироп. След като се охлади обръщаме в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: