Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско месо с гъби и тиквички

Свинско месо с гъби и тиквички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свинско месо с гъби и тиквички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 8
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Месо и зеленчуци - вкусна и полезна за тялото комбинация"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • тиквички - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • кашкавал - около 100 г
  • За марината на месото
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамико оцет - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • джоджен - щипка
  • мед - 1/2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки поставяме в съд и разбъркваме добре.

Нарязваме на хапки месото, а може и на по-големи парчета, и поставяме в марината. Поставяме в хладилника за 1 – 2 часа.

Вадим и запържваме на тиган в зехтина.

Нарязваме тиквичките на резени, както и гъбите, и поръсваме със солта, зехтина, джоджена, като и тях запържваме леко.

Вземаме тавичка или гювеч и отдолу поръсваме с олио.

Поставяме свинското месо най-отдолу, покриваме с тиквичките и отгоре гъбите.

Поръсваме ястието от месо и гъби с настъргания кашкавал и поставяме във фурната да се запече.

Поднасяме, като в чинията поставяме както от месото, така и от тиквичките и гъбите, като поръсваме с нарязан магданоз.

Става като гювеч на фурна - много вкусно свинско месо с гъби и тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Джоджена и магданоза нали бяха за мариноване на месото? Моля за последователност в описанието. Сложих ги вече в маринатата. Да мия ли месото сега и да правя нова или да слагам още за тиквичките!? Сол на месото слага ли се?
07.08.2023 10:35
Анонимен
Анонимен
Аз добавям и лук или праз към зеленчуците.
22.10.2022 10:56