Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагам вода да заври.Тогава добавям 1 с.л. сол и 1 с.л. зехтин и изсипвам пастата да се свари за времето, посочено на опаковката или минута по-малко.
През това време в голям тиган слагам олиото да се сгорещи и запържвам леко в него ситно нарязания чесън. Добавям да се задушат и нарязаните тиквички и кисели краставички и заливам с доматения сок.
Подправям с черния пипер, босилека и чубрицата, сол - ако е необходимо.
След завирането на соса добавям и нарязаните маслини. Оставям го да къкри на тих огън 10 минути до леко сгъстяване на соса. Опитвам на вкус и ако е необходимо, добавям още подправки (вие сложете с-д вашия вкус).
Сварените и отцедени макарони добавям към готовия сос и оставям около минутка-две на огъня, след което ги махам.
Желателно преди сервиране да постоят малко в соса, за да се поемат от него и се овкусят.
Сервират се още топли.
Да ви е вкусно!
* Подправките могат да бъдат и пресни - босилек, чубрица, риган.