Ребърца по китайски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ребърца по китайски1 / 2
30/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Китайците знаят как да направят едни ребърца неустоими !"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински ребра
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • лук - пресен
  • портокали - портокалова кора на ивици за украса
  • За соса
  • чесън - 1 скилидка, счукана
  • мед - 4 с.л. светъл
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
  • подправки - за супа
  • портокалов сос - 150 мл натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата. Загрейте олиото в голям тиган и запържете ребрата, като ги посолите. Запържете ги на слаб котлона за 10 минути, като ги обръщате често.

Всички продукти за соса се смесват и се залива върху ребрата. Покрийте тигана с капак и оставете на слаб котлон за 1 час или докато ребрата са готови, а сосът се сгъсти. На няколко пъти обръщайте ребрата.

Свинските ребра по китайски се поднасят с нарязан пресен лук и ивици портокалова кора.

NB: Портокаловият сос може да приготвите като загреете малко масло и го смесите с портокалов сок. Варете на умерен котлон, докато се редуцира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка: