Начин на приготвяне
Смиламе сухарите в блендер.
Смесваме 2 с.л. мед с 1/2 ч.ч. вода и сипваме при сухарите. Размесваме хубаво с ръце. От тази смес сипваме в намаслена тавичка, така че да покрие дъното и стените, като притискаме с лъжица.
Измиваме ябълките, почистваме ги от семките и без да ги белим ги нарязваме на тънки полумесеци.
Разбъркваме ги заедно с лимоновия сок и започваме да ги редим върху блата, като започваме с поставяне на парченца от края към центъра.
Смесваме останалите количества вода и мед и добавяме вътре и канелата.
Разбъркваме и намазваме с тази смес с помощта на четка подредените ябълки.
Печем на 180 градуса около 20 минути.
Оставяме пая да се охлади преди сервиране.