Начин на приготвяне
Почистваме ябълките и ги нарязваме на едри парчета, без да ги белим. Сипваме ги в тефлонова тава. Отгоре върху тях разпределяме шипковия мармалад.
Разбъркваме изварата със сиропа от агаве и скира. Добавяме яйцата, ванилията, лимоновия сок, бакпулвера и нишестето от тапиока.
Смесваме хубаво и изсипваме сместа равномерно върху ябълките. Раздрусваме леко тавичката.
Загряваме фурната на 200 градуса и изпичаме вкусния ябълков сладкиш за 25 минути.
Оставяме сладкиша за една нощ да се стегне.
Обръщаме внимателно нашия диетичен, сочен и много ароматен сладкиш в голяма чиния.
Нарязваме го и сервираме най-сочния диетичен ябълков сладкиш.