Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Шоколадов ябълков пай

Шоколадов ябълков пай

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Шоколадов ябълков пай
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Запазихте ли си място за десерта, защото сме ви приготвили вкусен шоколадов пай?"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилена захар - 2 пакетчета
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • орехи - 50 г
  • какао - 4 с.л.
  • масло - 4 с.л. разтопено, хладко
  • пудра захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ябълки - 7 (средни)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на сняг белтъците с ваниловата захар и постепенно прибавете жълтъците, киселото мляко и олиото. Добавете брашното с бакпулвера, като постоянно разбърквате с бъркалка до получаване на хомогенна смес.

В тортена форма с диаметър 22 см (намаслена и застлана с хартия) изсипете ½ от сместа.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути. Извадете сладкиша и отгоре наредете настъргани ябълки.

Поръсете счуканите орехи и изсипете другата половина от сместа. Върнете във фурната и печете до готовност.

Щом паят почти изстине, го залейте с шоколадовата глазура – загрети до кипване масло, пудра захар, какао и прясно мляко.

Много вкусен шоколадов ябълков пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: