Начин на приготвяне
Калмарите се измиват много добре. Отстранява се хрущялът от вътрешната страна, защото не е приятен за вкус. Някои хора не го отстраняват, но според мен това е необходимо.
Калмарите се нарязват на тънки шайби, като можете всяка шайба да я опипате внимателно, за да сте сигурни, че сте отстранили хрущяла напълно. В дълбок съд се поставят шайбите и се овкусяват със зехтин и сол. Разбърква се много добре.
Поставяме грил тигана да загрее добре. Поставяме всяка една от шайбите върху него, колкото побере площта му.
Не се изсипва цялото количество, защото част от калмарите ще останат сурови. След като хванат лека коричка, ги обръщаме. Така с всяка шайба.
Сервираме ги с лимон.