Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ситно и настържете доматите. Загрейте олиото в дълбок съд на котлона на умерена температура. Запържете зелето за около 10 минути.
Добавете стрития ким и дафинов лист. Похлупете с капак, за да омекне по-бързо. Гответе още около 10 мин.
Междувременно обелете и нарежете картофите на кубчета. Добавете ги към зелето и пържете около 5 минути.
Добавете червения пипер и пържете около минута. Добавете настърганите домати и лютия сос. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете бульона и прехвърлете зелето в тава. Отгоре подредете надениците.
Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Махнете фолиото и печете още 20 минути. Преди сервиране отстранете дафиновите листа.
Прясното зеле с наденица на фурна е много вкусно.