Начин на приготвяне
Измийте, обелете и изчистете тиквата. Настържете я и я запържете в малко мазнина с 1 с.л. захар и канелата.
Сварете млякото с ориз и 1 с.л. захар (ако ви се стори твърд оризът, добавете още малко мляко). Смесете с тиквата. Сложете маслото и изчакайте да изстине напълно.
Замесете тесто от изброените продукти. Завийте в стреч фолио и оставете 30 мин. Разделете на две (едната топка трябва да е по- голяма от другата).
Разточете на тънки листове. В тиган сложете наколко парчета краве масло. С по-големия лист покрийте дъното му, така че краищата да излизат от него.
Изсипете плънката вътре и поръсете отгоре с 1 с.л. захар.
Затворете с другия лист, а след това загънете краищата на големия, така че да не се вижда сместа. Изпечете от двете страни на среден котлон. Когато обърнете другата страна, сложете отново няколко парчета масло.
Поръсете сладката баница с пудра захар.
Баницата с Тиква и Ориз е много вкусна.