Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с Тиква и Ориз

Баница с Тиква и Ориз

Баница с Тиква и Ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вие само ни дайте малко време, а ние ще ви изненадаме с най-вкусната баница с ориз"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • вода - 120 г
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • За плънката
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • тиква - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 50 г + още малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и изчистете тиквата. Настържете я и я запържете в малко мазнина с 1 с.л. захар и канелата.

Сварете млякото с ориз и 1 с.л. захар (ако ви се стори твърд оризът, добавете още малко мляко). Смесете с тиквата. Сложете маслото и изчакайте да изстине напълно.

Замесете тесто от изброените продукти. Завийте в стреч фолио и оставете 30 мин. Разделете на две (едната топка трябва да е по- голяма от другата).

Разточете на тънки листове. В тиган сложете наколко парчета краве масло. С по-големия лист покрийте дъното му, така че краищата да излизат от него.

Изсипете плънката вътре и поръсете отгоре с 1 с.л. захар.

Затворете с другия лист, а след това загънете краищата на големия, така че да не се вижда сместа. Изпечете от двете страни на среден котлон. Когато обърнете другата страна, сложете отново няколко парчета масло.

Поръсете сладката баница с пудра захар.

Баницата с Тиква и Ориз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: