Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Богата баница с тиква

Богата баница с тиква

Богата баница с тиква
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"В тази баница има една необичайна съставка Разберете бързо коя е тя"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 4 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • сушени банани - 1 с.л.
  • бадеми - 1 шепа
  • лешници - 1 шепа
  • кори за баница - 10 бр. за 5 рула
  • сироп за намазване
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на две части, почиства се половината от семената, нарязва се по-малки парчета и настъргваме на едро ренде.

Смесва се в подходящ съд с кафявата захар, галета, канела и счукани на едро лешници, бадеми и сушени банани.

Вземат се две кори, едната поръсваме с олио, върху нея втора кора, поръсваме с олио и разпределяме част от плънката по цялата кора. Навива се руло по късата страна и нареждаме в намаслена широка тава.

Така се оформят 5 рула, нарязват се с нож на парчета, отгоре се заливат с малко олио и разпределяме малки парченца масло. Печем в загрята фурна 190 градуса за 30 минути до зачервяване.

Смесва се вода, захар и кора от лимон, добре измит с вода. Сварява се сироп, докато се разтопи захарта.

Охладеният сироп се намазва с четка върху баницата и оставяме да попие. Най-вкусен е тиквеникът на следващия ден!

Богатата баница с тиква е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: