Тиквеника на баба

Тиквеника на баба

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
01/12/2012
"Вкусен тиквеник, който приготвихме по рецепта от тефтерите на баба"
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 040
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От брашното и водата замесете гладко тесто. От него се разточват 5 еднакви и тънки кори.

Сварете тиквата, отцедете я и я намачкайте на пюре. Объркайте към нея захарта, счукани орехи и оставете да се охлади. Може да приготвите тиквеника и само от сурова и настъргана тиква, смесена с останалите съставки.

Вземайте една кора, намазнявайте я леко и разпределяйте по дължина от плънката. Завивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина.

Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
daniela dimitrova
daniela dimitrova
14.11.2013 22:56
6ито означава 6епа.тиквеника е много хубав,
0
0
Ирена
Ирена
14.11.2013 09:59
Когато авторите не предоставят снимка на сготвеното от тях, нашия екип подбира подходяща фотография от базата ни данни. Разминавания са възможни ;)
0
0
Ставрева
Ставрева
14.11.2013 09:30
Често правя ваши рецепти, много от които са сполучливи. Но моля ви, спрете да представяте нереална снимка! Това много обърква.
0
0