Тази рецепта коментираха

Анонимен
daniela dimitrova
daniela dimitrova
6ито означава 6епа.тиквеника е много хубав,
14.11.2013 22:56
Ирена
Ирена
Когато авторите не предоставят снимка на сготвеното от тях, нашия екип подбира подходяща фотография от базата ни данни. Разминавания са възможни ;)
14.11.2013 09:59
Ставрева
Ставрева
Често правя ваши рецепти, много от които са сполучливи. Но моля ви, спрете да представяте нереална снимка! Това много обърква.
14.11.2013 09:30
ЕМИ
ЕМИ
КАКВО ОЗНАЧАВА ШИТО
06.11.2013 09:22
1
1
Кина
Кина
Аз правя тиквеник по рецепта на моята майка.Децата ми много го харесват.Може с готови кори ,но по-вкусен става с точени собственоръчно.За тестото: за всяка кора се слага по 1 шипо брашно.Ако искаме 5 кори-5 шипи.Слагаме брашното в купа,прибавяме 1 лъжица супена олио,1 с.л.ракия ,щипка сол 1 яйце и сипваме хладха вода,бъркаме,а след това омесваме хубаво тестото.Разделяме на топчета омесеното тесто ,покриваме с кърпа и оставяме да"отпочите"10-тина минути.През това време настъргваме тиквата,приготвяме си захарта,канелата,ореховите ядки.Разточваме корите(ако използваме готови кори редим ги една върху друга предварително намазани с мазнина).Върху всяка кора поръсваме мазнина1-2 с.л.На ивица подреждаме част от тиквата,върху нея ръсим захар,канела,орехи.Завиваме на руло и подреждаме в тавата.И така до изчерпване на корите.Печем.След изпичане, докато е още топъл тиквеникът го напръскваме със захарен р-р,завиваме с фолио,аз предпочитам
памучно платно и оставяме да изстива бавно.
18.06.2013 09:45