Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Пълнен хляб с пиле и сметана

Пълнен хляб с пиле и сметана

Пълнен хляб с пиле и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • хляб - 2 бр. цял, без значение формата
  • майонеза - 2 бр.
  • сметана - 2 бр. заквасена
  • пилешко филе - 1.5 кг
  • гъби - 900 г измити и нарязани на ситно
  • кашкавал - 600 г настърган
  • универсална подправка - 2 бр. микс на Маги "Четири сирена"
  • кисело мляко - 1 бр.
  • масло - 1 бр.немско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземам цял хляб и отстранявам горната част (капачето). Издълбавам сърцевината, за да има място за плънката. Намазвам хляба с майонезата.

След това приготвям пилешкото месо.Нарязвам го на кубчета. Запържвам го във масло заедно със гъбите. Овкусяваме го със сол и черен пипер.

Аз не слагам сол. Миксовете са солени. Смесвам миксовете със сметаната, киселото мляко и втората майонеза. Приготвям ги и заливам месото и гъбите. Слагам и част от кашкавала - настърган.

Оставям във фурната да се запече до готовност. След това изсипвам плънка равномерно във двата хляба.

Запичам във фурната на 200 градуса. Накрая настъргвам кашкавал. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: