Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен Хляб»Богат пълнен хляб

Богат пълнен хляб

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Богат пълнен хляб1 / 2
20/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"И като казваме само 1-2 филийки, нямаме предвид да разрежете хляба на две и да излапате всичко"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • топло мляко - 300 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • брашно - 300 - 400 г
  • за плънката
  • бекон - 200 г резанчета
  • спанак - 100 г
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маята и захарта в малко топло мляко. Пресейте брашното със солта. Изсипете го в тава и направете в средата кладенче.

Изсипете в кладенчето останалите продукти, добавете разтопената мая и замесете меко тесто, което оставете на топло за 30-40 минути да втаса.

Когато втаса леко го премесете и разточете в правоъгълна форма. С остър нож направете перпендикулярни на дългата страна разрези, но без да стигате до средата.

По средата на тестото наредете пушеното месо, сварените яйца - цели или на половинки, покрийте с накълцания спанак и завършете с настърган кашкавал.

Започнете да покривате пълнежа на хляба, като един по един загъвате отрязаните ленти тесто над плънката.

Прехвърлете пълнения хляб в намазнена тавичка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

пепа
пепа
Това да не е смес за палачинки?
23.04.2014 15:40