Начин на приготвяне
Отделяме жълтъци от белтъци. Двата жълтъка с едно яйце смесваме със захарта и маслото и разбъркваме добре.
След това добавяме пресято брашното, бакпулвера, ванилията и малко канела. Разбъркваме на ръка и в намазнена форма за торта изсипваме тестото. Запичаме на 200 градуса за 25 минути.
В друга купа изсипваме белтъците със пудрата захар и бъркаме с миксер до получаване на сняг. След като се е изпекъл сладкишът, изстива и го заливаме с едно дълго кафе с мляко.
Намазваме с бялата глазура, настъргваме един шоколад Мерси. Оставяме в хладилник поне час, за да стегне. В комбинация с чаша кафе е неустоим. Добър апетит!
Коментари