Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с прясно зеле на фурна

Пилешки крилца с прясно зеле на фурна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пилешки крилца с прясно зеле на фурна
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Свежа и много вкусна комбинация, която ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. голяма зелка
  • пилeшки крилца - около 500 - 600 г
  • сол на вкус
  • олио - около 1/2 каф.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • домати - 100 - 200 г, белени от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва с ренде за зеленчуци. Слага се в дълбока тенджера с олиото, добавя се сол, пържи се около 10-15 минути.

После се прибавят червеният пипер, доматите и дафиновият лист.

Разбърква се и се прехвърля в тава, отгоре се нареждат почистените и измити крилца, поръсват се с черен и червен пипер, полива се с много малко олио върху крилцата.

Пече се в загрята фурна на 240 градуса, докато остане на мазнина и стане златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: