Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник с готови кори, кисело зеле и свинско месо

Зелник с готови кори, кисело зеле и свинско месо

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Зелник с готови кори, кисело зеле и свинско месо
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Взимате кисело зеле, вкусно свинско и малко готови кори, завивате ги и ги пъхате на топло във фурната, останалото ще ви разкажем после"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • свинско месо - 250 г
  • ориз - 1 шепа
  • доматен сок - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 лист
  • лют червен пипер - по желание
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • свинска мас - 1 с.л. /разтопена/
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на тънки лентички, а свинското месо на кубчета. В дълбок съд загрейте двата вида мазнина /свинската мас и олиото/. Запържете месото и добавете зелето.

Прибавете подправките /черния пипер, червения пипер и лютия червен пипер/.

Разбъркайте добре и добавете ориза и доматения сок. Зaлейте зелето с чаша топла вода /ако е необходимо и малко повече/, добавете дафиновия лист, намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри до готовност на зелето. Пригответе корите.

Сложете от плънката и завийте на руло, поставете в леко намазнена тава и така докато свършат продуктите. Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете олиото и щипка червен пипер.

Залейте зелника и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете около 40 минути или докато се види приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: