Бисквитена торта с орехи и череши

МариянаМариянаМастър Шеф7302616146
25/03/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо878
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • череши - от 1 компот
  • захар - 4 с.л
  • течен шоколад - 2 с.л. бял
  • пудинг - 1 бр. Ванилия
  • орехи - 2/3 ч.ч
  • бисквити - 1 пакет Petit Tastino
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша слагаме 5 с.л вода и добавяме съдържанието на 1 пакетче пудинг Ванилия.

Разбъркваме, за да се разтвори. В тенджерка на котлона слагаме прясното мляко, течния бял шоколад и захарта и разбъркваме.

Оставяме да заври, но не прекалено. Трябва да е горещо и да се разтвори добре захарта. На тънка струйка изсипваме разтворения пудинг.

Бъркаме непрекъснато, за да не стане кремът на бучици. Трябва да е гладък и гъст крема. В йена нареждаме един ред бисквити. Върху него още топъл крема слагаме един ред от него.

Обезкостяваме черешите от компота и нареждаме върху крема една част от разполовените череши. Следва пак ред бисквити, ред крем и ред наредени череши.

Третият ред е бисквити. Върху тях разнасяме ред крем и заграждаме. Смиламе орехите и разпределяме отгоре. Слагаме тортата на студено да стегне.

Най-отгоре за украса слагаме 2 бисквитки. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар