Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница със захарен сироп

Сиропирана баница със захарен сироп

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Сиропирана баница със захарен сироп1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6-8
"Добрата домакиня може да спретне страхотна сиропирана баница - точно като тази"

Необходими Продукти

  • кори - 12 листа точени фини
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • локум - 2 кутии
  • олио - 1/2 чаена чаша
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката. За целта нарежете парчетата локум на 4, а ореховите ядки натрошете на ситно. Смесете брашното 1/2 ч.ч. захар, олиото, предварително разбитите яйца и бакпулвера и разбъркайте до получаването на еднородна смес.

Извадете готовите фини кори. Вземете един лист и го намажете плътно с яйчено-брашнената смес. Покрийте го с втори лист. В по-тясната страна на листа подредете плътно парченца локум и поръсете с натрошените орехи.

Навийте корите на руло и ги поставете в предварително намазнена правоъгълна тава. Повторете до изчерпване на продуктите.

Баницата се намазва обилно с олио и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до придобиването на златист загар (около 35-40 минути).

Докато баницата се пече може за пристъпите към приготвянето на захарния сироп. Смесете останалата 1 ч.ч. захар с ванилията и две ч.ч. гореща вода. Загрейте сместа на котлон, като бъркате, за да се разтопи захарта. Кипнете и варете 1-2 минути.

Извадете баницата от фурната и я оставете да се охлади. Залейте с горещ захарен сироп и оставете поне 3-4 часа на стайна температура, за да поеме заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: