Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване със захарен сироп и пирински чай

Реване със захарен сироп и пирински чай

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Реване със захарен сироп и пирински чай
Снимка: Храна за Душата
1 / 2с Видео
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Разбирате, че не знаете какво е вкусно реване, докато не опитате този ароматен вариант със захарен сироп и пирински чай"

Необходими Продукти

  • За реването
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • За сиропа от чай
  • пирински чай - 1 пакетче
  • вода - 300 мл
  • захар - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • мента - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата със захарта. Добавете брашното и бакплувера и миксирайте. Намажете с масло всички стени на тавата за печене. Изпечете сместа във фурна, предварително загрята на 180 градуса за около 15-20 мин.

За сиропа:

В дълбок съд загрейте пиринския чай с 200 г захар. Добавете и лимонова кора. Оставете сиропа да поври за около 20 мин.

Нарежете вече готовото реване на кубчета, и ги потопете в сиропа.

При сервиране полейте реването с още сироп и гарнирайте с ментова захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: