Агнешки Котлети на Тиган

Агнешки Котлети на Тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки котлета - 12 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешките котлети. Овкусяваме с черния пипер и сол, като оставим така да престоят за около час.

В тиган, който сме сипали зехтина, поставяме изчистения чесън с цел да ароматизира олиото.

Запържваме до златисто котлетите, като ги заливаме с виното.

Ако виното е малко, а то трябва да се покрият котлетите, прибавяме още.

Слагаме розмарина и намаляваме котлона.

Добре е да се захлупи с капак, за да могат да се задушат.

Сервираме с гарнитура пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: