Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Арабско Реване с Какао

Арабско Реване с Какао

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Арабско Реване с Какао
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Оставяме вкусът и ароматът на това реване да говорят вместо нас"

Необходими Продукти

  • грис - 200 г
  • брашно - 90 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • олио - 60 мл
  • какао - 1 и 1/2 с.л. (100% натурално)
  • бакпулвер - 8 - 9 г
  • За сироп
  • вода - 620 мл
  • захар - 400 г
  • мед - 1 с.л. (добре пълна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сиропчето, като поставите всички продукти за него на умерен до силен огън, варете 10 минути и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяйте последователно олиото, киселото мляко, гриса и брашното, пресято с бакпулвера и какаото.

Сипете получената смес в кръгла тавичка с диаметър 25 -26 см или квадратна с приблизителни размери - предварително намазнена и набрашнена.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна и изпечете до суха клечка (30 минути приблизително).

Готовият сладкиш нарежете на квадратчета и залейте с изстиналия сироп.

Щом реването се охлади, е готово за консумация, но по принцип се препоръчва да престои няколко часа, за да дръпне добре.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: