Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Домашно варена сланина

Домашно варена сланина

Домашно варена сланина
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Мезе за душата - нищо не може да се сравни с домашната сланинка с малко червено вино или ракийка от отлежалата"

Необходими Продукти

  • сланина - за трилитров буркан
  • вода - 1 л
  • сол - 1 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сланината и я нарязваме на парчета по желание.

В дълбок съд поставяме водата и едрата сол на котлона. Оставяме така, за да заври самата вода.

След като е завряла, вземаме всяко едно парче сланина и поставяме във водата. Първо от страната на кожата държим около 2-3 минути, след което обръщаме от другата страна. Така приготвяме всичките парчета.

Оставяме настрана да изстинат - както саламурата, така и сланината. Прецеждаме саламурата с помощта на тензух.

Подреждаме парчетата в трилитров буркан и ги заливаме с прецедената саламура.

Най-много след една седмица е готова за консумиране.

Домашно варената сланина е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: