Начин на приготвяне
Загрейте олиото и в него запържете зелето, което предварително сте нарязали, докато омекне.
Измийте добре ориза и го прибавете към зелето, като бъркате непрекъснато за 1-2 минути.
Прибавете две чаши вода и оставете на котлона, докато оризът я поеме.
Изсипете го в тавичка и отгоре наредете наденицата, която е нарязана на парчета.
Добавете още една чаша вода, поръсете с черен пипер и сложете ястието да се запече в загрята фурна за около 40 минути или до готовност на ориза.
Ако е необходимо, долейте още малко вода.
P.S. Това ястие е много популярно в нашия край. Моята баба го приготвяше с домашна луканка, преди да бъде изсушена.
Киселото зеле с ориз и бабекова наденица е готово.