Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кисело зеле с ориз и бабекова наденица

Кисело зеле с ориз и бабекова наденица

Кисело зеле с ориз и бабекова наденица
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нито една кисела зелка не трябва да остане неизядена, а какъв по-подходящ начин за оползотворяването им от тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • ориз - 1 ч.ч. (200 мл)
  • олио - 50 мл
  • наденица - 300 г сурова (бабекова)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и в него запържете зелето, което предварително сте нарязали, докато омекне.

Измийте добре ориза и го прибавете към зелето, като бъркате непрекъснато за 1-2 минути.

Прибавете две чаши вода и оставете на котлона, докато оризът я поеме.

Изсипете го в тавичка и отгоре наредете наденицата, която е нарязана на парчета.

Добавете още една чаша вода, поръсете с черен пипер и сложете ястието да се запече в загрята фурна за около 40 минути или до готовност на ориза.

Ако е необходимо, долейте още малко вода.

P.S. Това ястие е много популярно в нашия край. Моята баба го приготвяше с домашна луканка, преди да бъде изсушена.

Киселото зеле с ориз и бабекова наденица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: