Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Задушено кисело зеле със сурова наденица

Задушено кисело зеле със сурова наденица

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Задушено кисело зеле със сурова наденица
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И да не забравите домашното вино, защото е грехота тази вкусна селска гозба да се консумира без него"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма глава
  • наденица - 600 г сурова
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - 7 - 8 зърна
  • олио - 100 мл
  • лют червен пипер - 1/4 к.л
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • зелев сок - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва, нарязва на едри филийки и леко се запържва в олиото в по-дълбока тенджера.

След като стане златист, към него се добавя суровата наденица, нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, наденицата се изважда от мазнината.

В същата мазнина се слага киселото зеле, нарязано на едро. Позапържва се леко, добавя се червеният пипер, черният пипер, кимионът, бахарът, лютият червен пипер и разтвореното в зелевия сок доматено пюре.

Разбърква се, пускат се надениците, дафиновите листа и ястието се похлупва с капак и се оставя да се задуши на котлона за 25 минути на по-слаб котлон.

Задушеното кисело зеле със сурова наденица се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: