Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Задушено кисело зеле с кълцана наденица

Задушено кисело зеле с кълцана наденица

Задушено кисело зеле с кълцана наденица
Снимка: Марияна борисова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Понякога ни се яде точно това - кисело зеле и домашна наденичка, само да има кой да ни ги приготви"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 700 г
  • наденица - 3 парчета, кълцана
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето но нарязваме на не много дребно, запържваме около десетина минутки да омекне. След което добавяме червения пипер, запържваме леко.

Наливаме малко вода, колкото леко да се покрие дъното на тенджерата. Готвим за около 20 минути на силен огън, като разбъркаме да не загори и като се поизпари водата, пак наливаме малко.

Отделно наденицата я изпичаме на скарата до готовност. След което я нарязваме на парченца и я слагаме при зелето и тя леко да се задуши за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: